Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szinkavalkád

2009.03.27

A színek jelentése

 

Fehér
Tisztaság és védettség

A tisztaság, a védettség, a fenségesség kifejezője, ugyanakkor a távolságtartás és az érzelgősség színe. Az otthonodban jobb, ha más színekkel kombinálod, magában ugyanis túl sterilnek, hidegnek és személytelennek hathat. Ideáljaid vannak, melyekben erősen hiszel.


Ha ez a te színed: A tisztaság
é

s a rend fontos az él

Narancssárga
Optimizmus és önbizalom

A nyitottság, a fiatalság, az életkedv és az önbizalom színe, de jelenthet könnyelműséget és felszínességet is. Ideális a konyhába és az étkezőbe, mivel élénkít. Akkor is kitűnően hat, ha reggel morcosan ébredsz. Viszont egy munkahelyi megbeszélésre ne menj narancssárgában, mert komolytalanság hatását kelti.

Ha ez a te színed: Tele vagy életkedvvel, ami kedvezően hat a környezetedre. Mindent szeretsz, ami szórakozás, legyen az buli, tánc, sport vagy utazás. Hajlamos vagy néha túlzottan elengedni magad. A flört életed fontos része, egészen addig, míg nem jön Mr. Tökéletes, akinek rögtön örök hűséget fogadsz. A piros pasi vesz le igazán a lábadról, a fehéret viszont te akarod meghódítani.

 

Lila
Mágia és relaxáció          

A lila inspirál, és misztifikál. Ha ez az extravagáns szín a kedvenced, akkor szelíd és áldozatkész, olykor mégis büszke és arrogáns vagy a kapcsolataidban. . Meditáláshoz és lazításhoz viszont tökéletes.

Ha ez a te színed:
Kreatív, művészileg fejlett vagy. Az élet értelmét keresed, ezért minden, ami spirituális és ezoterikus, érdekel téged. Vigyázz, hajlamos vagy úgy érezni, hogy kihasználnak, és félreértenek.  Az ideális partner számodra az, aki megbeszéli veled mindezeket a dolgokat, vagyis egy sárga vagy egy barna férfi.

 Piros
Szenvedély és erő   

Az erő és a határozottság, a vitalitás, a szenvedély és a kreativitás kifejezője. Vigyázz, túl sok piros nyugtalanná és feszültté tehet. Ami az otthonodat illeti: a piros a konyhában tilos, mert fokozza az étvágyat. A sportban kifejezetten ajánlott, serkenti a mozgás iránti vágyat.

Ha ez a te színed:
Igazi energiabomba és vezéregyéniség vagy. Időnként képes vagy meggondolatlanul, méregből dönteni. A férfiakon mindig keresztülviszed az akaratodat Ha kell, megteszed az első lépést, de kiszeretni valakiből éppoly gyorsan tudsz, mint fellángolni. Válassz magadnak kék, barna vagy zöld színt kedvelő párt.

 

Kék
Érzelmesség és álmodozás 

A barátság és a belső béke színe, az ég kékjeként pedig az érzésekhez és az álmokhoz hasonlítjuk. A sötétkék biztonságot, a világos könnyedséget fejez ki. A lakásban, például a hálószobában és a fürdőben kitűnő izgalomfokozó. Nagy terek esetében nem ajánlott, hideggé és barátságtalanná teheti a helyiséget.

Ha ez a te színed:
Segítőkész, őszinte és lojális vagy, de ugyanakkor visszafogott is. Ha inkább a világoskékhez vonzódsz, életrevaló, szabadság- és rendszerető, vagy. Ha inkább a sötétkék a színed, akkor érzelmes típus vagy, amit ritkán mutatsz ki. A szerelemben fontos számodra a hűség, a gyengédség és a szenvedély, folyton partnered kívánságát lesed, amellett hogy te is élvezed. Legjobban a piros és narancssárga színt kedvelő férfi illik hozzád.

 

Fekete
Titokzatosság és elegancia 

Hagyományosan a szomorúság, a terméketlenség és a titokzatosság kifejezője. Manapság azonban a fekete az elegancia és a tűz színe. Ha viszont tetőtől talpig feketébe öltözöl, távolságtartónak tűnhetsz.

Ha ez a te színed:
Ritkán mutatod ki az érzéseid. Minden elbűvöl, ami szokatlan. Ha valami megragad, nem hagy nyugodni. A szerelemben szeretsz kísérletezni. Bár néha szeszélyesen viselkedsz, mély és intenzív érzelmekre vagy képes, pláne ha a férfi kedvenc színe a narancssárga.

  

Rózsaszín
Romantika és békesség  

Béketűrő és hálás, ugyanakkor hiú és arrogáns is tud lenni. Minél erősebb árnyalatát szereted, annál dominánsabb a fellépésed. Öltözködésben az igazi rózsaszín édes kislánynak, míg a pink magabiztos nőcinek mutat. Ez utóbbi lelkileg is jó hatással lehet rád.

Ha ez a te színed:
Pozitív gondolkodású vagy, aki romantikus, barátságos, minden kicsi dolognak örül, és nagy lelke van. Ugyanakkor félénk vagy, még ha mások ezt nem is látják. Nőies éned imád flörtölni, a szerelemben mégis a mesebeli hercegedről álmodozol.  Keresd a barna férfit, mellette biztonságban érezheted magad.

 

  

Zöld
Harmónia és kreativitás     

Nagyvonalúság, biztonság és harmónia jellemzi ezt a színt. Nyugtató és gyógyító hatással is bír. Ha zöldet veszel magadra, szimpatikus leszel, és a párod is többet törődik veled. De vigyázz, túl sok belőle érdektelenséget és közönyt sugallhat. A munkahelyeden vedd körül magad növényekkel, serkentik a koncentrációt, a kreativitást.

Ha ez a te színed:
Realista, őszinte, megbízható, segítőkész, megértő ember vagy, csak vigyázz, nehogy kihasználjanak! . A piros férfiak jönnek be neked leginkább.

 

Barna
Nyugalom és megbízhatóság 

Az egészség, az egyszerűség, a praktikus képességek, a nyugalom, az állandóság, és az elégedettség színe. Úgy hat, akár a csokoládé: boldogságérzetet nyújt, aztán nem tudsz nélküle élni. Stressz ellen nagyon hatásos. A lakásodat otthonossá és természetessé teszi a barna.

Ha ez a te színed:
Az eszed mellett gyakorlati érzékeddel és érzelmességeddel tűnsz ki. Szereted, ha érzelmileg és anyagilag is biztonságban tudhatod magad, ennek rendeled alá az életed. A szerelemben szívesen ábrándozol egy romantikus és védettséget nyújtó kapcsolatról.  Válassz lila férfit, aki a nagy szerelmet keresi.

 

Sárga
Siker és értelem     

A siker, a szerencse, az önmegvalósítás, az értelem, a bölcsesség és a logikus gondolkodás kifejezője. Tökéletes rosszkedv és fáradtság ellen: hazafelé lepd meg magad egy sárga virágcsokorral, hogy felvidulj. Ha pedig a szín erősségeit akarod kihangsúlyozni, húzz magadra egy sárga pulcsit vagy más ruhadarabot.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.